Vingmed Danmark A/S vender tilbage til Vingmed koncernen

Publiceret: 8 juni 2018

Vingmed Holding AS erhverver alle aktier i den danske medtech-virksomhed Vingmed Danmark A/S. Selskabet, som forlod Vingmed koncernen i slutningen af 1980’erne, bliver nu igen en del af den største uafhængige medtech-gruppe i Norden. “Med overtagelsen styrker vi vores position i det danske marked og bliver en endnu mere interessant partner i Norden,” siger Bengt Malmfält, CEO i Vingmed Holding AS.

Som led i aftalen fusionerer Vingmed koncernens danske selskab ViCare Medical A/S med Vingmed Danmark A/S. Selskabernes produktporteføljer supplerer hinanden rigtig godt, og den nye organisation får mange flere ressourcer til at opfylde de stigende krav fra sundhedssektorens side til service, support og leveringskapacitet.

Bredere vifte af produkter og ydelser

Niels Frandsen, tidligere ejer (via NF Invest A/S) af Vingmed Danmark A/S, er indsat som administrerende direktør for det fusionerede selskab. “Niels og hans kolleger bliver et stort aktiv i den videre udvikling af vores danske forretningsområde. Ved at gå sammen får vi mange flere ressourcer, en bredere vifte af produkter samt bedre service og leveringskapacitet. Kort sagt bliver vi en endnu bedre samarbejdspartner for den danske sundhedssektor,” fortæller Bengt Malmfält.

Fusionen af de to selskaber forventes at finde sted i løbet af 1. kvartal 2019, men Vingmed Danmark flytter ind i ViCares lokaler i Birkerød nord for København allerede i juni. Vingmed Danmarks svenske datterselskab Medical Partner (Medpoint AB) bliver integreret med Vingmed AB i Sverige.

For mere information, kontakt venligst

Bengt Malmfält

CEO Vingmed Holding AS

bengt.malmfalt@vingmed.se

Tlf. +46 8 583 593 00

 

Om Vingmed Danmark A/S

Vingmed Danmark A/S startede i 1974 i samarbejde med norske Vingmed AS. I 1988 blev selskabet købt ud af Vingmed koncernen. Selskabet repræsenterer mange førende medtech-leverandører, herunder B Braun, Vascutek, Werfen, Liva Nova og Medtronic. Selskabet dækker forskellige produktområder inden for thoraxkirurgi, karkirurgi, kardiopulmonal kirurgi og interventionel kardiologi, vaskulær og endovaskulær kirurgi samt dialyse.

Medical Partner (Medpoint AB) Sverige er et datterselskab til Vingmed Danmark A/S. Selskabet havde en omsætning på 50 mio. danske kroner i 2017.

Om Vingmed koncernen

Vingmed/ViCare er den største uafhængige distributør af avanceret medicinsk og kirurgisk teknologi inden for kardiologi, radiologi, endoskopi, medicinsk udstyr til billeddannelse og IT, intensivbehandling og kirurgi i Norden. Koncernen har et unikt produktmiks og driver virksomhed i Danmark, Finland, Norge og Sverige.

Vingmed blev grundlagt i Norge i 1968, og selskabet blev en værdifuld partner inden for medicinsk forskning og udviklede, i samarbejde med Norges teknisk-naturvidenskabelige universitet i Trondheim, den nuværende standard inden for ultralydsdiagnostik. I 1988 blev Vingmed Holding AS dannet med Vingmed AS (Norge) og Vingmed AB (Sverige) som datterselskaber. ViCare Medical A/S (Danmark) kom til i 1991, og Vingmed Oy (Finland) blev etableret i 2017.

Vingmed koncernen havde en omsætning på 730 mio. norske kroner i 2017.